007 James Bond

05-03-2020

Ik vergelijk mijn zoektocht naar mijn passie in werken wel eens met een film, wellicht die van James Bond. Hij is op zoek naar de dader. Het vinden van de dader en het oplossen van een ingewikkelde cases geeft hem voldoening. Ik ben jarenlang op zoek geweest naar datgene waar ik voldoening uit haal. Nou ja op zoek... Eigenlijk wist ik het al toen ik een jaar of 16 was, maar nog niet zo helder. Toen kwam in mij op dat ik wat voor anderen wilde betekenen. 

Ik was eigenlijk best goed op weg. Ik volgde de opleiding tot management assistent waarin ik iemand anders ontzorgde bij zijn of haar werkzaamheden. Voor mij op die leeftijd de droombaan. Mijn moeder had vroeger gewerkt als secretaresse bij een ministerie en dat zag ik ook zitten. Als snel bleek dat ik hier niet de uitdaging uit haalde die ik zocht. 

Ik kwam in de consultancy terecht en mijn eerste opdracht was de administratie van een sociale dienst weer op poten te zetten. Processen liepen niet, medewerkers waren ontevreden over de dienstverlening die geleverd werd vanuit de administratie. Maar ook andersom en ook waren er medewerkers die het helemaal niet naar hun zin meer hadden. In een half jaar tijd had ik de processen weer op orde, collega's respecteerden elkaar en medewerkers hadden weer plezier in hun werk. Zo gaaf! Op de vraag hoe ik dat deed, geen idee, ik deed het gewoon vanuit mijzelf. 

Dat moment was het begin van een zaadje dat geplant was. Dat zaadje kwam uit, had zo nu en dan water nodig om verder te groeien tot nu. Het is een mooie bloem geworden die kan laten zien wat ze waard is in de wereld, mensen helpen bij het vinden van hun passie in werk en gaan werken vanuit hun ziel.