Tot bloei komen!

21-10-2020

In een eerdere blog schreef ik over het paard als spiegel. Voor mij een mooi medium van bewustwording, maar mijn paard is niet het enige middel voor mijn eigen ontwikkeling. In mijn werk en privéleven liep en loop ik nog steeds tegen dingen aan, soms ook bewust wordend dankzij mijn paard. Dingen die ik niet begrijp, vaak dezelfde patronen voortvloeiend uit vaak op elkaar lijkende situaties. Deze situaties probeer ik regelmatig te vermijden. Hoe doe ik dat? Iedereen herkent het wel. Je probeert mensen te vermijden, plekken te ontlopen of de confrontatie niet aan te gaan. Allemaal voor mij herkenbaar. Soms lukte dat niet en belandde ik midden in een situatie die ik totaal niet prettig vind. Mijn reacties daarop zijn niet echt handig te noemen. Zo kan ik dichtslaan, heel boos worden en met deuren slaan of gewoon denken laat maar.

"Er knapte iets in mij en ik werd woest."

Een voorbeeldje, Martijn (mijn man) had de zomerbanden omgewisseld naar de winterbanden. Na een paar dagen gaf hij aan dat de auto een tikkend geluid maakte in de bochten. Hierop zei ik zitten je wielen wel goed vast? Ga even langs bij de bandenexpert om te checken. Hij was er heilig van overtuigd dat de wielen goed gemonteerd waren en liet het erbij. Hij deed niks met mijn idee en reed lekker door. Ik irriteerde mij ondertussen wel aan het feit dat hij er niks aan deed, maar zei er niks over. Een week later zouden we een dagje weggaan. Op het moment dat we weg zouden gaan, gaf hij aan eerst even langs de dealer te gaan voor het geluid in de auto. Er knapte iets in mij en ik werd woest. Ik kan me nog maar een paar zinnen herinneren van wat ik zei en bovendien was ik zo teleurgesteld dat hij niet had gedaan wat ik had gezegd. Om jullie niet verder in spanning te laten. Hij is niet naar de garage gegaan, maar heeft toen wel gecheckt of de bouten van de wielen vast zaten..... en die zaten los.

"Het belemmerde mij om in liefde voor mezelf en voor anderen te leven"

Toen ik enige tijd geleden merkte dat ik zowel in mijn privéleven als mijn werk tegen dingen aan liep waar ik last van kreeg en die mijzelf in de weg stonden, werd het tijd om er wat mee te gaan doen. Het was misschien makkelijk om te denken dat ik nu eenmaal zo ben maar ik wist diep van binnen dat het helemaal niet zo is. Het belemmerde mij om in liefde voor mezelf en anderen te leven. Zo kwam ik in aanraking met Het Transformatiehuis. Zij hebben een geheel eigen methode ontwikkeld waarbij je datgene wat je belemmert kan transformeren. Ik ben het proces ingestapt waarin ik kijk naar alledaagse situaties en het leren herkennen van patronen en gedragingen. Beetje bij beetje word ik mij bewust wat mij daadwerkelijk belemmert.

"Ze vinden mij toegankelijker"

Ik ben er ondertussen zo van overtuigd geraakt dat de methode die door het Transformatiehuis is ontwikkeld werkt, dat ik ben begonnen met hun masterclass waarin ik leer mij hun methode eigen te maken zodat ik mensen kan gaan begeleiden bij het opsporen en transformeren van wat hen belemmert. Waarom? In korte tijd heb ik grote stappen gemaakt in mijn ontwikkeling en ontdek ik langzaam aan wie ik werkelijk ben. Ik ben mij van vele 'nare' eigenschappen bewust geworden en heb deze getransformeerd. Inmiddels zijn mijn reacties op gebeurtenissen veel minder heftig en ik spreek dingen veel eerder uit. Aan de slag gaan met mijn 'nare' eigenschappen is zeker niet altijd even leuk. Ik word mij er steeds meer bewust van hoe vervelend deze eigenschappen (overlevingsmechanismen) zijn voor mezelf, maar ook zeker voor anderen. Hoe ik daarbij soms mensen van mij afstoot, terwijl ik eigenlijk in liefde wil leven en niet vanuit wantrouwen of angst. Niet alleen ikzelf merk mijn ontwikkeling en groei op, maar ook mijn naaste omgeving. Er is letterlijk tegen mij gezegd dat ik zo een veel leuker en warmer mens ben.

Ik ben zeker nog niet klaar met mijn eigen ontwikkeling en het transformatieproces. Ik ben ondertussen aardig op weg met mezelf en om met mensen aan de slag te gaan. Niets is mooier om niet alleen mensen te helpen bij hun zoektocht wie ze zijn en wat ze hier komen doen, maar ook mensen met mijn hart te begeleiden bij datgene wat hen belemmert om te leven vanuit hun hart en hun passie te volgen.